top of page

BLOG • AKTUALITÁSOK

  • Writer's pictureAnnamaria Németh

#VállaldMagad Nap - május 12.

Pár hónapja önkénteseket keresett a magyarországi #EmergingProud nap szervezéséhez, egy volt csoporttársam az Integrál Akadémiáról.

Az Emerging Proud egy mozgalom, aminek többek közt az a célja, hogy megszüntesse az "őrület" stigmatizását.

Hogy micsodát?!

A legtöbben találkoztunk már vele, akár személyesen akár ismeretségi körben: amikor az életünkben valamilyen drasztikus, nem kívánt változás áll be, meghasonulunk. Elveszítjük az életkedvünket, elbizonytalanodunk életünk értelmében, elveszítjük az energiánkat, vagy épp ellenkezőleg: kívülről nézve irrális intenzitással menekülünk teendőinkbe a valósággal való szembesülés elől. A legtöbben ilyenkor furcsán kezdenek viselkedni, amit szociális kapcsolataik is megsínylenek és elkezdődik az elszigetelődés: teljesen megőrült - mondja a környezet, vagy csak az elszenvedő gondolja úgy, hogy ezt gondolják róla - pont akkor amikor a legnagyobb szüksége lenne arra, hogy valaki "megtartsa".

Az Emerging Proud elhatározta, hogy a krízis fogalmát "átkeretezi" éppen ezért az idei nap mottója: Lelki válság, mint lehetőség.

Hogy vállik a válság lehetőséggé?

A pszichológiában ismert, hogy a személyiség továbbfejlődését sokszor épp az indítja el, hogy a fennálló állapot már elviselhetetlen fájdalmat okoz - akárcsak egy születés, egy újjászületés. Tehát éppen akkor amikor egy krízist élünk át, egy megtartó figyelmes közeg teret adhat nekünk arra, hogy "újraépítsük magunkat", átértékeljük világfelfogásunk alapjait, akár olyan alapvető belső motívumainkat mint a szeretet, a bizalom, a hit, a halál, az élet... melyek ha tudatlanul is de meghatároznak bennünket. Nem csak abban meghatározóak, hogy milyen döntéseket hozunk, de befolyásolják a testünk fiziológiáját is, a vérnyomásunkat. a légzésünket...


Tehát május 12-én azt üzenjük a világnak, hogy a krízis a változás előszobája - adjunk támaszt annak aki ide belépett! Ezen a napon előadások, vetítések, SoMe® módszerrel személyes beszélgetések és módszerek bemutatói lesznek elérhetőek, tervünk szerint INGYENESEN.

Az esemény helyszíne még egyeztetés alatt van.


Ha érintett vagy, vagy érdekel a téma akkor az alábbi elérhetőségeken pontosítjuk még a nap programját és a helyszínt.


A magyar weboldal itt érhető el: https://emergingproudhungary.wixsite.com/reszletek

A Facebook oldal pedig itt: https://www.facebook.com/V%C3%A1llalom-Magam-Mozgalom-580698575458849/


Egy ceruza rajzom 2010 körül

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page